keto diyeti

Ketojenik Diyet Zayıflatır mı?

Ketojenik Diyet Zayıflatır mı?

Kilo Verdirir mi?

Ketojenik diyet, kilo verme sürecinde yararlanılan diğer diyetler kadar etkilidir. Yüksek oranda yağ ve protein içermesi sebebiyle kişilerde tokluk hissi oluşturur ve kilo kaybını destekler. Bu diyet türü iç organlardaki yağların azalmasını sağlayarak, bölgesel olarak yağlanma problemi yaşayan, kilo verme konusunda sıkıntı yaşayan ve ameliyat gibi ciddi durumdan dolayı hızla kilo vermesi gereken kişilerde uygulanabilir.

Kimler Ketojenik Diyet Yapmamalıdır?

Ketojenik diyet, kabızlık, böbrek taşı, besin eksikliği ve kalp rahatsızlıklarına sebep olabilir. Bu yüzden pankreas, karaciğer, tiroid, safra kesesi ile ilgili rahatsızlığa sahip olanların yanında kronik olarak böbrek rahatsızlığı olanların bu diyeti uygulamaması gerekir. Ayrıca, düşük karbonhidrat beslenmesi hamileler için de tavsiye edilmemektedir.

Ketojenik Diyet Hakkında Sık Sorulan Sorular

Ketojenik Diyet Kaç Günde Etkisini Gösterir?

Ketojenik diyette, 3 ila 7 gün içerisinde yağ yakımı başlayarak, parçalanan yağ hücrelerinden keton maddeleri ortaya çıkar.

Ketojenik Diyette Ne Kadar Sürede Kilo Verilir?

Düşük kalori içeren ketojenik diyet, doğru uygulandığında ortalama haftada 2 kilo kayıp yaşanabilir, bu kilonun yüzde 90 oranın da yağdan gitmesi hedeflenir.

Vücut Kaç Saatte Ketozise Girer?

Vücuda alınan karbonhidrat miktarı azaldıkça ketoz adı verilen metabolik duruma geçiş hızlanır. Bu süreç kişinin yaşına ve vücudunun verdiği tepkiye göre değişir. Ketozise olma ortalama olarak 3 gün sürebilir.

 

Ketojenik Diyet Günde Kaç Öğün?

Planlama kişinin sağlık durumuna, yaşına göre değişse de ketojenik diyet genellikle 3 ana öğüne ek 1 ara öğün olarak belirlenir. Günlük olarak alınan karbonhidrat, protein, yağ aşılmadan öğünler arasında değişiklik yapılabilir.

Ketojenik Diyet Halsizlik Yapar Mı?

Ketojenik diyet kişilerde yorgunluk, halsizlik yapabilir, bunların yanında baş ağrısı ve ağız kokusu görülür.

Ketojenik Diyet Sürekli Yapılır Mı?

Ketojenik diyetin uzman doktor ya da diyetisyen kontrolünde, gerekli tetkiklerin yapılmasından sonra sürdürülebilir. Kan yağlarının yükselmesine neden olduğundan sürekli yapılması tavsiye edilmemektedir.

Kaynak: Memorial Tıbbi Yayın Kurulu tarafından hazırlanmıştır.

 

Bloga dön